گواهی وراثت در ترکیه(اعلامیه وراثت):
ابزار مهم در حقوق ارث در قوانین ترکیه
ارث به مفهوم حقوقی مربوط به نحوه توزیع دارایی های باقی مانده توسط شخص در صورت فوت، به صورت قانونی یا غیر ارثی اشاره دارد. با این حال، روند توزیع یک ارث می تواند شامل عدم قطعیت ها و پیچیدگی ها باشد. در این مرحله گواهی انحصار وراثت یا معمولاً به عنوان “تصمیم وراثت” به عنوان یک ابزار مهم در حقوق ارث ظاهر می شود.
گواهی وراثت در قوانین ترکیه چیست؟
سند وراثت سندی است که اجازه می دهد در صورت فوت شخص، ورثه و نرخ ارث به طور رسمی تعیین شود. به عبارت دیگر حکم وراثت سندی است که در آن ورثه شخص متوفی قانوناً تعیین و سهم الارث آنها مشخص می شود. این سند از نظر انتقال وراثت و حمایت از حقوق ارث از اهمیت بالایی برخوردار است.
تعریف وصیت نامه در ترکیه چیست؟
وصیت نامه سندی است که تقسیم دارایی افراد پس از مرگ تعیین می کند .در این مقاله وصیت نامه در قانون ترکیه و اجرای وصیت نامه را بررسی می نماییم.
وصیت نامه در ترکیه بر اساس ترجیحات و خواسته های فرد تهیه می شود. این سند راهنمایی در مورد نحوه تقسیم ارث شخص پس از مرگ او ارائه می دهد. اختیار و آزادی اعطا شده به شخص وصیت کننده بسته به وضعیت شخصی و مالی او متفاوت است.
قوانین حقوقی ترکیه با مقرراتی که در مورد حمایت از حقوق ارث خویشاوندان نزدیک و ارث قانونی دارد، با اعطای سهم محفوظ به وراث قانونی، افراد را از تصرف آزادانه داراییهای خود که پس از فوت معتبر است، محافظت میکند. با این حمایت، قوانین حقوقی ما می پذیرد که اظهارات اراده در مورد انتقال برخی یا تمام دارایی افراد به اشخاص حقیقی یا حقوقی، اعم از اینکه وارث داشته باشند یا نداشته باشند، اعتبار قانونی دارد و پس از فوت آنها معتبر است، محدود. نسبتهای سهام غیر از نسبتهای ذخیره شده، ترتیبات داده شده است.
اهمیت وصیت نامه در ترکیه
تهیه وصیت نامه در هر مرحله از زندگی انسان مهم است. اولاً اگر شخصی بخواهد اموال و سایر دارایی های خود را بر اساس ترجیحات خود تقسیم کند، باید این خواسته را در وصیت نامه قید کند. علاوه بر این، وصیت نامه ابهامات را از بین می برد و از اختلافات احتمالی بین اعضای خانواده جلوگیری می کند. قانون ارث ترکیه تعیین میکند که داراییهای یک فرد پس از مرگ چگونه توزیع میشود، اما وصیتنامه این فرآیند را شخصیسازی میکند و خواستههای فرد را منعکس میکند.
طبق قوانین ترکیه چه کسی می تواند وصیت کند؟
برای وصیت باید قدرت تشخیص داشت و بالای پانزده سال سن داشت. مراد از قوه تشخیص، عاقل بودن و تشخیص درست و نادرست در اعمال و اعمال خود است.
انواع وصیت نامه در ترکیه
وصیت نامه در ترکیه می تواند به صورت رسمی که جزئیات آن را قانون معین می کند و یا به صورت شفاهی یا به خط موصی تنظیم شود.
در ترکیه چگونه وصیت نامه تهیه کنیم؟
هنگام تنظیم وصیت نامه باید برخی از مراحل اولیه را رعایت کرد. اولین قدم این است که وصیت کننده دارایی خود و سایر دارایی های خود را ارزیابی کند. در مرحله بعد، باید یک برنامه مشخص برای نحوه توزیع دارایی های شناسایی شده تهیه شود. شخصی که وصیت نامه را تنظیم می کند می تواند از یک وکیل یا سردفتر حمایت حرفه ای دریافت کند. این متخصصان کمک می کنند تا اطمینان حاصل شود که وصیت نامه با الزامات قانونی مطابقت دارد و معتبر است.
به روز رسانی وصیت نامه در ترکیه
وصیت نامه باید با توجه به تغییرات زندگی فرد تنظیم شود. شرایطی مانند ازدواج، طلاق، داشتن فرزند یا تغییرات عمده در دارایی ممکن است نیاز به تجدید نظر در وصیت نامه داشته باشد. بنابراین بررسی دوره ای وصیت نامه و به روز رسانی آن در صورت لزوم ضروری است.
چگونه می توان در ترکیه گواهی انحصار وراثت گرفت؟
برای اخذ گواهی حصر ورثه در صورتی که وارث جزو وراث متوفی باشد معمولاً به دادگاه مدنی صلح مراجعه می کند. دادگاه برای تعیین هویت وراث و روابط ارثی آنها بررسی های لازم را انجام می دهد. در نتیجه دادگاه تصمیم می گیرد و بر اساس این تصمیم گواهی حصر وراثت (تصمیم وراثت) صادر می شود. دفاتر اسناد رسمی پس از درخواست گواهی انحصار وراثت، معاینات لازم را از طریق سامانه انجام می دهند و موصی له و وراث او را شناسایی و گواهی حصر وراثت صادر می کنند. از آنجایی که این روش کاربردی تر از اعمال دادگاه است، در عمل روش ارجح تر است.
اما دفاتر اسناد رسمی نمی توانند در مواردی که نسب یا وراثت قانونی مشخص شود، در سوابق نفوس مغایرت وجود داشته باشد یا مشخص نباشد، متقاضی وصیت یا گواهی انحصار خارجی باشد، یکی از ورثه، گواهی انحصار صادر نمی کند. غایب یا پذیرفته شده در صورت بروز چنین وضعیتی، گواهی حصر وراثت فقط از دادگاه های مدنی صلح قابل درخواست است. در صورت درخواست گواهی حصر وراثت از دادگاه باید مدارکی از قبیل گواهی فوت و کپی ثبت نفوس ضمیمه دادخواست باشد. ضمناً در صورتی که گواهی فوت از خارج از کشور دریافت شود، باید توسط سردفتر ترجمه و تأیید شود و گواهی نامه نیز اخذ و به دادگاه ارائه شود.
در برخی موارد خاص می توان گواهی انحصار وراثت را طبق ماده 25 قانون کاداستر توسط دادگاه های کاداستر صادر کرد.
اهمیت و هدف گواهی انحصار وراثت ترکیه
هدف اصلی سند وراثت رفع ابهامات در مورد نحوه توزیع دارایی های یک فرد پس از مرگ او است. این سند برای حمایت از حقوق وراث و تنظیم انتقال ارث استفاده می شود. علاوه بر این، سند وراثت وظیفه اسناد رسمی در مورد انتقال وراثت و ارث را انجام می دهد.
اساساً با فوت موصی، ارث خود به خود به ورثه می رسد. با این حال، وراث باید وضعیت خود را به عنوان وارث ثابت کنند تا از دارایی های به جا مانده از موصی استفاده کنند. زیرا برای معاملات تصرف در ملک، مؤسسات و سازمان های ذیربط ارائه گواهی حصر وراثت را الزامی می دانند. به همین دلیل اولین کاری که باید بعد از فوت موصی انجام شود اخذ گواهی حصر وراثت است. این سند پس از وصول انحصار وراثت به نهادها و سازمانهای ذیربط ارائه می شود و دارایی های به جا مانده از موصی له منتقل و بین وراث مندرج در گواهی انحصار به نسبت سهم آنها توزیع می شود.
محتوای گواهی انحصار وراثت
سند وراثت سندی است که حاوی اطلاعات هویتی، سهم الارث و سایر مشخصات مهم وراث متوفی است. از آنجایی که این سند یک سند رسمی است، اعتبار قانونی دارد و در فرآیند انتقال وراثت مورد استفاده قرار می گیرد. اطلاعات مندرج در سند وراثت برای تعیین وراثت و تعیین حقوق وراثت مهم است.
چه کسی می تواند (سند وراثت) را بگیرد؟
هرکسی که فکر می کند وارث است می تواند برای صدور گواهی حصر وراثت به دفتر اسناد رسمی یا دادگاه مدنی صلح مراجعه کند. دادگاه مدنی صلح و سردفتر اسناد رسمی به متقاضی گواهی وراثت می دهند که همه وراث و نرخ سهم الارث را در درخواست نشان می دهد.
ضمناً چون پس از فوت موصی نمیتواند اجرای احکام و اجرائیات را ادامه دهد، هر گونه عملیات اجرایی که شروع شده یا خواهد شد، باید متوجه وراث موصی شود. از آنجایی که برای هدایت مراحل اجرایی به وراث نیاز به شناسایی وراث است، گواهی حصر وراثت لازم است. به همین دلیل طلبکاران متوفی می توانند با اخذ مجوز از اداره اجرائیات ذی ربط طبق ماده 94 ق.م.ا، نسبت به صدور گواهی انحصار وراثت درخواست های لازم را جهت هدایت مراحل اجرایی به وراث انجام دهند.
اعتبار قانونی و استفاده از گواهی انحصار وراثت
از آنجایی که سند وراثت یک سند قانونی است، اعتبار قانونی دارد. از این سند می توان برای حل اختلاف بین وراث در حین انتقال وراثت استفاده کرد. علاوه بر این، از نظر توزیع ارث و حمایت از حقوق ارث، مورد قبول محاکم و سایر نهادهای رسمی است.
نتیجه
وصیت نامه در ترکیه سند مهمی است که نحوه تقسیم اموال و سایر دارایی های شخص را پس از مرگ مشخص می کند. اراده هایی که منعکس کننده ترجیحات و خواسته های شخصی هستند، از اختلافات بین اعضای خانواده جلوگیری می کند و عدم اطمینان را از بین می برد. بنابراین، برای همه مهم است که وصیت نامه را بخشی از زندگی خود بدانند.
برای تقسیم دارایی های به جا مانده از موصی له در ترکیه پس از فوت، باید گواهی حصر وراثت که به آن گواهی حصر نیز می گویند، اخذ شود. هرکسی که فکر می کند وارث است می تواند با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی یا دادگاه مدنی صلح درخواست گواهی حصر وراثت کند. در صورتی که برخی از وراث مشمول گواهی حصر انحصار نشوند باید در دادگاه بدوی مدنی دعوای ابطال این سند انحصاری و صدور گواهی حصر وراثت با توجه به وضعیت جدید مطرح شود. بنابراین، درک صحیح و استفاده صحیح از این سند برای همه دست اندرکاران قانون ارث مهم است.